Magyar film a Nemzetközi Filmfesztiválon

Az EUDEL idén március 9-18. között rendezte meg a 4. Tbiliszi EU Filmfesztivált. A megnyitón részt vett Mikheil Janelidze külügyminiszter és Herman János EUDEL vezető.

A filmfesztiválon első alkalommal magyar filmet is bemutattak. Március 10-én a tbiliszi Amirani Filmszínházban vetítették Zomborácz Virág 2014 szeptemberében bemutatott „Utóélet” c. játékfilmjét. A filmbemutató teltházas volt.

Az idei fesztivál témája - az egyén életében és a társadalomban bekövetkező döntéshozatalok jelentőségét vizsgáló - „fordulópontok” („Turning Points”), ehhez kapcsolódóan esett a választás a magyar filmre. Több helyszínen, vidéken is vetítették a külképviseletek által rendelkezésre bocsátott filmeket. A magyar film mellett belga, francia, német, angol, lengyel, olasz, svéd, portugál, spanyol, holland, bolgár és cseh filmet mutatnak be. 

A filmfesztivál idén is nagy nyilvánosságot kapott (pl. az esemény weboldalán www.eufilm.ge, és a külön erre az alkalomra létrehozott Facebook oldalon (facebook.com/EuropeanUnioninGeorgia).  

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 310 EUR összeggel támogatatta a magyar filmbemutatót. A filmalkotást a Filmunió bocsátotta a Nagykövetség rendelkezésére.