A Fővárosi Vízművek Zrt. „Made in Hungary” című hordozható kiállításának megnyitójára április 14-én került sor Kutaisziben.

A kiállítás a vízgazdálkodással kapcsolatos magyar szaktudást dolgozza fel, illetve magyar találmányokat, feltalálókat mutat be két nyelven (angolul és grúzul). A nagyközönség számára is megtekinthető április 22-ig az ottani Kereskedelmi Kamara épületében.

Shota Murgulia kutaiszi polgármester üdvözlő szavai után Szabó Sándor nagykövet tartott megnyitó beszédet, melyben kifejezte reményét, hogy kétoldalú gazdasági-befektetési együttműködésünk hamarosan gazdagodik a vízgazdálkodási területen folytatható kooperációkkal.

Ezt követően Gombaszögi János, a Fővárosi Vízművek területi igazgatója ismertette a vállalat bel-és külföldi tevékenységét, szolgáltatási területeit, összpontosítva a lehetséges együttműködési formákra.

Tárgyalásokra is sor került sor a United Water Supply Company of Georgia (UWS) állami tulajdonú vállalat, illetve a régió önkormányzati képviselőivel (az UWS az országban nyújtott vízszolgáltatás jelentős részéért felel). A felek a megbeszélések folytatásában és a kapcsolatok szorosabbra fűzésében egyeztek meg. A magyar vállalat már most felajánlotta segítségét a menedzsment és „engineering” feladatok ellátásában, illetve grúz szakemberek továbbképzésében.